startside

 - diamantkernebor

 - Fugefræsestifter

 - Fugefræsesål

 - Fugefræse diamantskiver

 - rillefræser - rilleskærer

 - glasbor og flisebor

 - Diamantslibesten 

 - Kopskive - diamant

 - diamantklinger - ringsav

 - diamantklinger - gulv/væg

 - Download

 - kontakt Diatech 

 

info@diatech.dk

Fugefræsediamantskiver - når fugen er hård     kontakt Diatech

Når fugerne er hårde bruges bruges fugebredde diamant fugefræseskiver

op til 10 mm bredde diamantfugeskiver - som fjerne betonhårde fuger

 

 

Selv med en fugebred diamantskive
behøver det ikke at støve

Til venstre: Eksempel på en fuge som
Fugefræsestiften ikke kunne klare
Her bruges en 10 mm fugeskive

Til højre: Bosch Vinkelsliber til
fugeskæreskiver med udsugningsskærm
 

 


Før


Efter

Jyllands Alle 12, 7700 Thisted      kontakt Diatech

Udfræsning af mørtelfuger med fugebredde diamantskiver


Eksisterende mørtelfuger udfræses i fuld tværsnit til minimum 20 mm dybde, målt fra murstenenes forside.
Der anvendes langsomtkørende diamantskæreskive eller en fugefræser med tilhørende fræsehoved, der er 1 á 2 mm mindre end mørtelfugernes dimension. Det er vigtigt, at skæreskive eller fræsehoved ikke beskadiger murstenene i formurene.
Mørtelstøv m.v. opsamles via støvsuger med fugefræsesål, der med slange monteres på værktøjet, hvormed eksisterende mørtelfuger udfræses med fugefræsestifter..
Hvor der forekommer huller i mørtelfugerne udfræses / udhugges fugerne endvidere til minimum 55 mm dybde, målt fra murstenenes forside.
Mørtelfuger fræses ud ad 2 omgange med diamantskive eller fræsejern.
Først fræses mørtelfuger ud til minimum 20 mm dybde. Murstenenes kanter skrabes rene og fugerne blæses ud (se afsnittet nedenfor). Byggeledelse og murerentreprenør i forening gennemgår herefter murværket, hvorunder kvalitet af udfræsning og rensning gennemgås, ligesom niveauet af omfanget af yderligere udfræsning af studsfuger fastlægges. Diamantværktøj eller hårdmetalværktøj er at foretrække
Når niveauet af omfanget af yderligere udfræsning med fugejern eller fugeskæreskive af studsfuger er fastlagt, udfræses studsfugerne til minimum 55 mm dybde, hvorefter murstenenes kanter i studsfugerne atter skrabes rene, og fugerne blæses rene.
Endeligt antal yderligere udfræste studsfuger med fugeskiver tælles op afsnit for afsnit eller etape for etape, og optællingen registreres i skemaer, opdelt i naturligt afgrænsede felter for de enkelte facader, således at identifikation af omfanget tydeligt fremgår af registreringen. Registreringen i skemaer skal foretages dagligt, og skemaerne skal være frit tilgængelige for byggeledelsen.
I tilbudet indregnes 2500 stk. studsfuger, der udfræses / udhugges til minimum 55 mm dybde med diamantskiver. I prisen indregnes udfræsning / udhugning, rensning af fuger, forvanding og udsætning (se afsnittene nedenfor), og prisen anføres som separat pris i tilbudslisten.
 

 

 

 

Jyllands Alle 12, 7700 Thisted tlf.:  - kontakt Diatech